HÄLSINGEGYMNASIET

Hälsingegymnasiet är en fristående gymnasieskola i Bollnäs kommun som erbjuder tre högskoleförberedande program; Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Skolan har sedan starten 2008 haft tre ledord som genomsyrar hela verksamheten; kvalitet, hälsa och trivsel.

Skolan har sedan många år tillbaka två starka profiler på skolan. Det framgångsrika UF-arbetet i kursen Gymnasiearbete och Naturguidning, ett ämne på det individuella valet.

År 2020 utsågs Hälsingegymnasiet till Sveriges bästa UF-skola!

Nya restriktioner, 23 feb 2021

Det blir från och med idag obligatoriskt med munskydd för elever och personal i närundervisning, på raster och i matkön.

Skärpta restriktioner för Region Gävleborg träder i kraft idag 23/2. Det som främst gäller oss på Hälsingegymnasiet är ansiktsmask i situationer där trängsel inte går att undvika. För oss gäller det lektioner, matköer och i viss mån raster. Detta kommer inte att bli frivilligt utan då är det ett krav.
Skolan tillhanda håller munskydd till lärare och elever och utdelning kommer att ske veckovis med start idag för den årskurs som är på skolan. Elever får 2 munskydd per dag att disponera. Skulle eleverna behöva fler, så finns det att köpa till självkostnadspris i kiosken. När man äter tar man av sig.

Skolledningen har även beslutat att fortsätta med samma grad av när- och fjärrundervisning fram till och med påsklovet. Det vill säga en årskurs är på skolan för närundervisning och två årskurser bedriver fjärrundervisning hemifrån. Se planering.

För oss på Hälsingegymnasiet gäller följande planering:

Vecka 8 Tar vi in ettor. Fjärrundervisning för treor och tvåor.

Vecka 9 Tar vi in tvåor. Fjärrundervisning för ettor och treor.

Vecka 10 Sportlov

Vecka 11 Tar vi in treor. Fjärrundervisning för tvåor och ettor.

Vecka 12 Tar vi in ettor. Fjärrundervisning för treor och tvåor.

Vecka 13 Tar vi in tvåor. Fjärrundervisning för ettor och treor.

Vecka 14 Påsklov

Bra att tänka på:

Använd munskydd i alla situationer där trängsel inte går att undvika. När ni är i skolan, så kommer ni kanske inte att ha ert ordinarie hemklassrum. Detta för att sprida ut er så mycket på skolan som är möjligt. Tänk då på att ha med er en väska, större kasse eller liknande att ha era läromedel i, så ni inte behöver springa omkring i skolan vid varje rast. Håll er om möjligt i närheten av ert hemklassrum och minimera kontakterna över klassgränserna!

Vi kör enligt ordinarie schema dessa veckor.

Mat:

Mat kommer att serveras på skolan för de elever som går på skolan. Av logistiska skäl kommer det tyvärr inte finnas möjlighet att välja mat i appen. Matlådor finns för avhämtning som vanligt på fredagarna för de som ska vara hemma veckan därpå.

Tänk på att känner ni er minsta förkyld, stanna hemma!!! Tvätta händerna ofta! Sprita händerna! Allt det där vanliga.

OM det är så att ni inte kan komma till skolan p.g.a. smitta, karantän eller symptom kommer det att finnas möjlighet att följa genomgångar via google meet. Det kommer inte vara alla lektioner, utan läraren mailar ut en länk i början av lektionen då läraren anser att det funkar. Man kan heller inte förvänta sig att läraren ska kunna hjälpa er så mycket hemma direkt, då lärarens fokus i första hand är eleverna på plats i skolan. Men skriv gärna ett meddelande till läraren. Finns det möjlighet så svarar läraren!

Gymmet är fortsatt stängt.

Vi har verkligen längtat efter en återgång till en mer vanlig vardag men faran är verkligen inte över än! Var försiktiga. Håll avstånd, precis som överallt!

Vi ses inom de närmsta veckorna!

/Skolledning och personal, 23 februari 2021

Har du frågor om gymnasieval?

Kontakta oss gärna om du känner dig lite osäker på vad de olika programmen innebär eller om du har frågor om skolan.

Roger Wallgren – Vanliga frågor om skolan mm.

Tel: 0278-15000

roger.wallgren@halsingegymnasiet.se

Niklas – Frågor om Naturvetenskapsprogrammet och vad man gör där.

niklas.dahren@halsingegymnasiet.se

Magnus – Frågor om Ekonomiprogrammet och vad man gör där.

magnus.bolinder@halsingegymnasiet.se

Kattis – Frågor om Teknikprogrammet och vad man gör där.

kattis.olsson@halsingegymnasiet.se

Mia – SYV frågor om poäng, kurser (ex.språk), meritpoäng mm.

Tel: 0278-752055

mia.olsson@halsingegymnasiet.se

Hoppas vi ses i höst!

Med vänliga hälsningar,

Skolledning och personal på Hälsingegymnasiet

Kvalité

Hälsa

Trivsel

Ekonomiprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet 

Teknikprogrammet

VÅR IDÉ

Kvalité

Att göra vårt allra yttersta för att erbjuda dig som elev högsta möjliga kvalité på din utbildning. Vårt mål är att du ska känna att du ligger steget före när du går vidare till högskola eller universitet.

Läs mer

Hälsa

På Hälsingegymnasiet tycker vi att det är viktigt att inspirera och hjälpa elever till en god hälsa. Med hälsa menar vi både den fysiska och psykiska hälsan.

läs mer

Trivsel

Vi tror att trivsel det är viktigt för att du ska prestera bra och nå en hög kvalitet på din utbildning. Vi på Hälsingegymnasiet satsar därför på att du ska trivas tillsammans med oss.

Läs mer
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Vill du veta mer?