EKONOMIPROGRAMMET

Är du intresserad av hur samhället fungerar? Är du sugen på att starta ett eget företag? Vill du ha en bred högskoleförberedande utbildning med fokus på företagsekonomi, samhällsvetenskap och juridik? Vill du bli advokat, ekonom, journalist, mäklare eller egen företagare?

Då kan ekonomiprogrammet vara ett bra val för dig. Du får lära dig hur människor tänker, hur samhället fungerar och hur företag tjänar pengar på det. Du får chansen att prova på, starta och driva ett riktigt företag inom ungt företagande. Kurser som psykologi och entreprenörskap och företagande ger en djupare förståelse och hela programmet färgas av profilen företagande och juridik. Här får du lära dig hur du startar och driver ett företag samt hur juridiken påverkar dig som privatperson och ditt företag. Vi besöker företag och får information om hur företag arbetar lokalt, nationellt och internationellt. Inom juridiken läser du kurser i såväl privatjuridik som affärsjuridik. Vi gör även studiebesök på olika rättsinstanser och lär oss navigera i det juridiska landskapet.

Vill du veta mer om ekonomiprogrammet?

Kontakta Magnus för frågor om ekonomiprogrammet och vad man gör där, magnus.bolinder@halsingegymnasiet.se eller vår studie- och yrkesvägledare
Mia;
syv@halsingegymnasiet.se. Mia svarar på frågor om poäng, kurser (t.ex.språk), meritpoäng m.m.