Här har vi samlat information om vår skola och våra utbildningar

Våra program

Ekonomiprogrammet
Teknikprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet

Ansökan
Eftersom vi är en friskola så kan du söka till oss oavsett var du bor, vi har riksintag på alla våra utbildningar.

Om du vill söka till oss så kontaktar du gymnasieantagningen i din kommun, eller prata med din SYV.
Ansökningskoderna är:
EK – för att söka till Ekonomiprogrammet
NA – för att söka till Naturvetenskapsprogrammet
TE – för att söka till Teknikprogrammet

Vår kommunkod är 2112

Elev för en dag
Går du i 9:an och är intresserad av att kolla hur det är att vara elev på Hälsingegymnasiet? Då är du välkommen att vara Elev för en dag hos oss.

Under ett besök som elev för en dag på Hälsingegymnasiet får du möjlighet att vara med på lektioner, uppleva vår fina skolmiljö och stämningen på skolan samt såklart möta elever som redan går här och höra om deras erfarenheter och upplevelser.

Hör av dig till vår Studie- och yrkesvägledare Mia via mail:  syv@halsinge.se så ordnar vi en tid och dag ut får komma och prova på ett eller flera program som just du är intresserad av.
Varmt välkommen!

Lite kort om oss…
Skolan ligger ca 1 km från Bollnäs resecentrum, i ljusa fina lokaler. Alla klasser har ett hemklassrum där man har de flesta av sina lektioner. Håltimmar försöker vi undvika, det gör att våra skoldagar blir mer effektiva, vi kan också sluta lite tidigare på fredagar.

Som elev hos oss så har du möjlighet att äta gratis frukost, då kommer du att klara skoldagen bättre. Vi har även ett jättefint gym på skolan där du kan träna före eller efter skolan, eller när du är lektionsfri.

Vi har resurspass varje morgon på skolan. På resurspasset kan du få extra hjälp, eller bara sitta och plugga i lugn miljö.

Hos oss ordnar vi Programdagar där vi fördjupar vi oss i respektive program genom studiebesök, praktiskt arbete, laborationer, externa föreläsare etc. Varje period har ett tema.

Det finns mycket mer att berätta, om du undrar något så maila gärna info@halsingegymnasiet.se

Naturguidning
På Hälsingegymnasiet kan du läsa kurserna Naturguidning 1 och 2.
Här får du möjlighet att utmana och utveckla dig själv. I kurserna ägnar vi oss bl.a åt: vandring, paddling, klättring, cykling, övernattningar i tält osv. 

Förutom att vara ute i naturen så får du på köpet också kompisar för livet, inte bara från din egen klass. Det bidrar till god kamratskap och sammanhållning.